Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
12/03/2019,9:16

Βαρώτσος για την μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια: «Δεν είμαι τρελός! Με προσβάλλει η διάψευση»

Βαρώτσος για την μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια: «Δεν είμαι τρελός! Με προσβάλλει η διάψευση»

Για τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με την ιδέα της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά να μεταφερθεί το εμβληματικό γλυπτό του Δρομέα απέναντι από το Χίλτον, στα Σκόπια, ο δημιουργός του, γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Βαρώτσος είπε: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να καθησυχάσω τον κόσμο ότι ο δρομέας δεν θα πάει πουθενά. Θα μείνει εκεί. Έχω τα πνευματικά δικαιώματα του έργου ακόμα. Με κάλεσε στο υπουργείο για να μου μεταφέρει την ιδέα που έχει πέσει από την ίδια και άλλους ανθρώπους. Να μεταφέρουμε τον δρομέα στα Σκόπια και να φέρουμε ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Στο ερώτημα τι απάντησε ο κ. Βαρώτσος και αν υπήρχαν μάρτυρες στην κουβέντα τους είπε: «Της είπα ότι «μένω εμβρόντητος κυρία υπουργέ». Συζητήσαμε κάποια άλλα θέματα του χώρου. Δεν ήταν άλλος παρών στην συζήτηση. Όμως, αυτό που με σοκάρει είναι ότι αμφισβητήθηκε αν πήγα ή όχι. Ευτυχώς που ήταν εκεί πριν από μένα τα παιδιά που θα πάνε στην Μπιενάλε της Βενετίας».

Στο ερώτημα πως εξηγεί την διάψευση από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, είπε: «Έχω πέσει από τα σύννεφα γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να το εξηγήσω. Με ξέρει πολύς κόσμος και ξέρουν ότι δεν είμαι τρελός. Αυτό προσβάλλει όλη την δική μου υπόσταση. Είναι ψέμα. Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος να το μαζέψει, γιατί εγώ είμαι εν ζωή. Αυτό το πράγμα δεν το ξεριζώνεις από εκεί για να το πας δώρο. Είναι σαν το κειμήλιο του παππού και της γιαγιάς. Εγώ δεν θα έδινα ποτέ τέτοια άδεια. Έχω συνείδηση της σημασίας των τοποσήμων. Καλλιτεχνικά αυτό είναι ένα πράγμα που είναι έμβλημα πως να το πω».

Ο Κώστας Βαρώτσος κλείνοντας είπε: «Έμεινα εμβρόντητος δυο φορές. Έμεινα εμβρόντητος με την πρόταση και μετά έμεινα εμβρόντητος με την διάψευση. Ρώτησα ποιοι είναι οι άλλοι που είχαν την ιδέα εκτός από την ίδια και μου είπε: «δεν μπορώ να σας πω». Έχω σοκαριστεί πολύ είμαι πολύ στενοχωρημένος. Εγώ προσπαθώ να κάνω τον καλλιτέχνη. Δεν είμαι πολιτικός».

Tags:
loading...
loading...