Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
09/10/2019,12:58

Bloomberg: «Ξεκίνησε η εισβολή της Άγκυρας στη Β. Συρία»

ΕΚΤΑΚΤΟ – Bloomberg: «Ξεκίνησε η εισβολή της Άγκυρας στη Β. Συρία»

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, δεκάδες Ιρανοί στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία

Η Τεχεράνη μετέφερε τεράστιες δυνάμεις, πραγματοποιώντας εδώ και λίγα λεπτά στρατιωτικές ασκήσεις.

Πριν από λίγο δε, δημοσίευση του Βloomberg ανέφερε πως οι Τούρκοι μπήκαν στη Συρία, κάτι που διέψευσε ο Ακάρ, δηλώνοντας πως αυτό θα γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Βέβαια οι πληροφορίες ακόμα είναι συγκεχυμένες.

Tην ίδια στιγμή, μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, με εμπροσθοφυλακή συμμορίες του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού – Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι (πρώην Ελεύθερου Συριακού Στρατού – FSA, συμμαχία τζιχαντιστών που υποστηρίζεται και μισθοδοτείται από από την Τουρκία και το Κατάρ) θα περάσουν «πολύ σύντομα» τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, ανήγγειλε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας μέσω Twitter.

Η Άγκυρα αναμενόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να αρχίσει ευρείας κλίμακας εισβολή, την επιχείριση «Άνοιξη της Ειρήνης», ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, στενός συνεργάτης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε ότι οι Κούρδοι μαχητές είτε θα παραδοθούν είτε ο τουρκικός στρατός θα τους «σταματήσει», καθώς όπως υποστήριξε παρεμποδίζουν τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

Tags:
loading...
loading...