Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
09/01/2019,8:23

Διαλύονται οι ΑΝΕΛ – Χρυσοβελώνη: «Δεν θα συμμετάσχω στην συνεδρίαση της ΚΟ» – Έτοιμος να κηρύξει «ανένδοτο» ο Καμμένος

Διαλύονται οι ΑΝΕΛ – Χρυσοβελώνη: «Δεν θα συμμετάσχω στην συνεδρίαση της ΚΟ» – Έτοιμος να κηρύξει «ανένδοτο» ο Καμμένος

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε ένα ακόμη βήμα απομάκρυνσης από τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ανακοινώνοντας ότι δεν θα μετάσχει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της.

Σε δήλωσή της εξηγεί ότι δεν θα παραστεί γιατί:

Δεν ενημερώθηκε έγκαιρα όταν προσκλήθηκε τηλεφωνικά,
Δεν της γνωστοποιήθηκε η ατζέντα «και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά»
Εκτιμά ότι «δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων» και τέλος «Θα βρίσκομαι στην επαρχία, σε προγραμματισμένη από καιρό υπηρεσιακή επίσκεψη, στο πλαίσιο προώθησης του νέου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή».

Στην ανακοίνωσή της με την οποία παράσχει διευκρινίσεις η Μ. Χρυσοβελώνη υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την θητεία της ενώ υπενθυμίζει με νόημα ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 άλλαξαν ρότα ψηφίζοντας μνημόνιο γιατί έκριναν ότι είναι για το καλό του τόπου.

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις Χρυσοβελώνη:

«1.Για την Συνθήκη των Πρεσπών, είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης στη γείτονα χώρα, να έρθει το τελικό εγκεκριμένο κείμενο, να δοθεί για μελέτη και να καταθέσουν όλοι με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τις απόψεις τους θεσμικά και δημοκρατικά στα αρμόδια όργανα των Κομμάτων, στη Βουλή και στην Κοινωνία.

Συνεπώς, έχω διαφορετική θέση με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν αρνητικές αποφάσεις, να καταγγείλουν και να συκοφαντήσουν χωρίς να μελετήσουν, όπως έχω διαφορετική θέση και με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν θετικές αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο.

2. Εκείνοι που βιάζονται να λασπολογήσουν, είναι καλό να απομονώνονται. Δεν χρειάζεται να διχάσουμε την κοινωνία, αλλά να την ενώσουμε, ακόμη και αν διαφωνούμε.

3.Υπενθυμίζω ότι στην ψηφοφορία το Καλοκαίρι του 2015, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ένα «Μνημόνιο» γιατί αυτό ήταν που συνέφερε τον τόπο και τους πολίτες του. Τον Αύγουστο του 2018 αποδείχτηκε ότι καλώς έπραξαν. Σε κορυφαίες στιγμές επομένως, όταν μιλάμε με φανατισμό ή δογματισμό για «κόκκινες γραμμές», δεν διαμορφώνουμε έναν ασφαλή τρόπο πολιτικής τοποθέτησης. Έχω την άποψη ότι η καλή αντίληψη και βαθιά μελέτη του συνόλου των δεδομένων, εγχώριων και διεθνών σε σχέση με την πατρίδα μας, είναι εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να αποτελούν τα κριτήρια που θα μας οδηγήσουν σε επωφελείς λύσεις.

4. H κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της. Βρίσκεται στην πιο παραγωγική, δημιουργική και θετική της φάση. Το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάστηκαν και το μέρος των συμπολιτών μας που δοκιμάζεται ακόμη. Το οφείλουμε στα στελέχη των κομμάτων ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ που εργάστηκαν κάτω από πολύ μεγάλες «πιέσεις» και αντιδράσεις.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εμποδιστούν από κανέναν τώρα οι εξελίξεις για:

– καταπολέμηση της διαφθοράς,

– αποκατάσταση των αδικιών,

– ενίσχυση του κοινωνικού κράτους,

– οικονομική ανάπτυξη, επαναφορά των επενδύσεων, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης (εγχώριας και διεθνούς) στη χώρα μας,

– ανάδειξη της Ελλάδας στον πιο καίριο, σταθερό, σημαντικό παράγοντα ειρήνης, συνύπαρξης, συνεργασίας και συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της ΝΑ Ευρώπης, των Βαλκανίων,

– αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας.

5. Στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα συμμετάσχω γιατί δεν είχα ενημερωθεί έγκαιρα, όταν προσκλήθηκα τηλεφωνικά δεν μου γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά, εκτιμώ ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων και επίσης, θα βρίσκομαι στην επαρχία, σε προγραμματισμένη από καιρό υπηρεσιακή επίσκεψη, στο πλαίσιο προώθησης του νέου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή».

ΡΗΞΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΤΣΙΠΡΑ

Στο παρασκήνιο της ενδοκυβερνητικής σύγκρουσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων στάθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ο κ. Καμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, αμέσως αφότου προσγειώθηκε στην Αθήνα από το ταξίδι του στο Ομάν. Συμφώνησαν κατά τις ίδιες πληροφορίες να πραγματοποιηθεί άμεσα το πολυσυζητημένο ραντεβού τους, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα ούτε το χρόνο της συνάντησης, ούτε τον τόπο.

Η συνάντηση, συνέχισε ο δημοσιογράφος, θα πραγματοποιηθεί απόψε, πιθανότατα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς την Τετάρτη το πρόγραμμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας θα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.

Πάντως, ο Τάκης Χατζής εκτίμησε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθούν οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, με τον κ. Καμμένο να εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος, προαναγγέλλοντας «ανένδοτο» κατά του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θεωρεί πως επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου να γίνουν συνεννοήσεις με στελέχη και βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ώστε να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πλειοψηφία, ενόψει της αποχώρησης του κυβερνητικού εταίρου λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος έχει επανειλημμένως τονίσει πως όταν υλοποιήσει την απειλή του, από την κυβέρνηση θα πρέπει να τον ακολουθήσουν και όλα τα στελέχη που βρίσκονται σε υπουργικές θέσεις. Έτσι, αν ο ίδιος αποχωρήσει και δεν τον ακολουθήσουν προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υπουργοί, τότε θα καταγγείλει συνδιαλλαγή μεταξύ Μαξίμου και των εν λόγω στελεχών. Σε τέτοια περίπτωση, ανέφερε ο Τάκης Χατζής, ο κ. Καμμένος θα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα ως «τον πρωθυπουργό της αποστασίας».

Τέλος ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ενόψει της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ, πρώην κορυφαίος υπουργός έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας του να θέσει ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων στην Γερμανίδα καγκελάριο.

Τσίπρας και Καμμένος στα… δελτία ειδήσεων!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, λοιπόν, θα εμφανιστούν το βράδυ της Τετάρτης, 09.01.2019, στα δελτία ειδήσεων δυο ιδιωτικών καναλιών με μια ώρα διαφορά!

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί στις 18.55 στο δελτίο ειδήσεων του Open, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Έλλη Στάη. Η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων!

Μια ώρα αργότερα όπως έγινε γνωστό σήμερα, θα εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, όπου αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και το θα συμβεί από εδώ και πέρα με την κυβερνητική συνοχή!

Tags:
loading...
loading...