Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
15/03/2018,14:04

ΕΚΛΟΓΕΣ τον Μάιο;

ΕΚΛΟΓΕΣ τον Μάιο;

Aν σας αιφνιδιάζει ο τίτλος του θέματος οι εξελίξεις θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικές...

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Έλληνα πρωθυπουργό έγινε υπόδειξη-εντολή να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, οπότε έχει ήδη σημάνει συναγερμός στα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων.

Που να φανταζόταν ο Αλέξης Τσίπρας ότι η τυχαιότητα, με την μορφή της αλλοπρόσαλλης και παρορμητικής συμπεριφοράς ενός απρόβλεπτου «συντρόφου» του, η εξαλλοσύνη του κουμπουροφόρου Ιβάν Σαββίδη, θα ερχόταν στα καλά καθούμενα ν’ αποτελέσει την σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι...

Ήδη το ΔΝΤ ετοιμάζει ΝΕΟ μνημόνιο για την Ελλάδα και η καθαρή έξοδος στις αγορές δείχνει πλέον εφιαλτική.

Πιέζει μάλιστα με έμφαση για άμεση ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων καθώς και για την εφαρμογή των αυξήσεων στους φόρους ένα έτος πριν, το 2019 αντί του 2020.

Οι τελικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν τον Μάιο και θα ενταθούν τον Ιούνιο με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις, την ελάφρυνση του χρέους και την εποπτεία μετά το μνημόνιο. Τότε θα φανεί αν είναι αρκετός ο χρόνος ως τον Αύγουστο για να ολοκληρωθεί ομαλά το πρόγραμμα, ή αν προκύψει θέμα τεχνικής παράτασης ή όπως αλλιώς ενδεχομένως ονομαστεί.

Στον Τσίπρα λοιπόν έγιναν συστάσεις να προσφύγει τον Μάιο στην λαική ετυμηγορία ώστε η νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί να είναι εκείνη που θα αναλάβει να φέρει σε πέρα το μεταμνημόνιο.

Το κράτος καταρρέει, η διαφθορά είναι παντού και όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά... 

 

Tags:
loading...
loading...