Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
08/12/2017,15:42

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε εξέλιξη διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη – Εκβιασμός και απειλές Ερντογάν

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε εξέλιξη διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη – Εκβιασμός και απειλές Ερντογάν

Διπλωματικό επεισόδιο Ερντογάν – Αμανατίδη έλαβε χώρα στην είσοδο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ που επισκέπτεται ο Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας «έσπασε» την συμφωνία που είχε κάνει με την ελληνική Κυβέρνηση και εκβίασε για να βγάλει λόγο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει, και τότε ο υφυπουργός εξωτερικών Γ. Αμανατίδης του είπε χαρακτηριστικά

«Αλλα έχουμε συμφωνήσει κ . Πρόεδρε»,

Ο Ερντογάν αντέδρασε και στη συνέχεια μίλησε με τους φρουρούς του και κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου όπου ανέφερε σε μια μαθήτρια ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα να βάλει τα κλάματα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πάντως στη συνέχεια συνομίλησε και με άλλους μαθητές.

Μετά από διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ.Αμανατίδη, ο Ερντογάν κατάφερε τελικά να εκφωνήσει ομιλία στο προαύλιο του μειονοτικού σχολείου Τζελαλ Μπαγιάρ.

Τον Τούρκο Πρόεδρο προλόγισε, ωστόσο, ο κ. Αμανατίδης

Τι λέει ο Ερντογάν -Μίλησε για ομοεθνείς!

«Δώσατε αγώνας επιβίωσης εδώ και χρόνια και σας συγχαίρω γι’ αυτό», είπε τους συγκεντρωμένους.

«Μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση. Όποιος έχει πίστη δεν πρέπει να φοβάται να την δείξει», είπε επίσης στους συγκεντρωμένους ο Ερντογάν.

«Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της»

«Είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ.

Ευχήθηκε ακόμη να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας ως πρόεδρος της Τουρκίας και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα»

Σχολίασε ακόμη πως η χώρα του είναι μια χώρα δημοκρατική και «κοσμιική».

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε εξέλιξη διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη – Εκβιασμός και απειλές Ερντογάν

 

 

Tags:
loading...
loading...