Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
07/12/2018,15:11

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στο Κρεμλίνο – Τελευταία ευκαιρία δίνει η Μόσχα στην Αθήνα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στο Κρεμλίνο – Τελευταία ευκαιρία δίνει η Μόσχα στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο.

«Σας υποδέχομαι στη Μόσχα με ευχαρίστηση ξανά», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι «φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες μας».

«Θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να μιλήσουμε για την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μας και βέβαια για διεθνή θέματα και πώς εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο κ. Πούτιν απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Καλώς σας βρήκαμε κύριε Πρόεδρε», είπε ο κ. Τσίπρας ανταποδίδοντας το καλωσόρισμα του κ. Πούτιν και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, μετά από 3,5 χρόνια.

«Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια καλύτερη οικονομικά θέση, εντούτοις οι διεθνείς εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες», για να προσθέσει ότι «η ιστορική σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας παραμένει αναγκαία, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή».

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΠΕΣΚΟΦ

Μετά τις συνομιλίες μεταξύ του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, θα υπογραφούν πέντε έγγραφα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα πρώτα κεκλεισμένων των θυρών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ ρώσου προέδρου και έλληνα πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου, μετά τις διαπραγματεύσεις των δύο ηγετών, θα υπογραφούν οι πέντε συμφωνίες και θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου Πούτιν — Τσίπρα.

Δείτε βίντεο:

Tags:
loading...
loading...