Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
0 σχόλιο
MARIAApril 192018

Ένας νεκρός πιλότος, δύο αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, ένας εμβολισμός πλοίου, ο απολογισμός της επιθετικότητας της Τουρκίας – Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Ένας νεκρός πιλότος, δύο αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, ένας εμβολισμός πλοίου, αμέτρητες προκλήσεις ο απολογισμός της επιθετικότητας της Τουρκίας – Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έπεσε μετά από μία αποστολή αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών που παραβίασαν το FIR Αθηνών στη Λέσβο. Έδωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας που αμφισβητεί από το 1974 και μετά η Τουρκία. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο το κάνει με πολύ έντονο τρόπο και το ατύχημα ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο.

Ο άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5 είναι ο πρώτος νεκρός του «ακήρυχτου πολέμου» στο Αιγαίο του τελευταίου διαστήματος με την Τουρκία να προκαλεί συνεχώς και να απειλεί ευθέως με πόλεμο διεκδικώντας ελληνικά εδάφη. Ο πόλεμος αυτός μετρά επίσης δύο αιχμαλώτους. Γιατί αιχμάλωτοι είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης που κρατούνται χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες επί ενάμιση σχεδόν μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης από το καθεστώς Ερντογάν.

Μετρά επίσης τον εμβολισμό ενός σκάφους του Λιμενικού Σώματος στα Ίμια και σωρεία προκλήσεων στον αέρα, στη θάλασσα και την ξηρά σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τον εθνικό μας εναέριο χώρο, τα εθνικά χωρικά ύδατα και συνεχώς εγκαινιάζει νέες μεθόδους προκειμένου να κρατά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ετοιμότητα με κόστος σε χρήμα, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές. 

Κι αυτές είναι μόνο οι συνέπειες των τελευταίων ημερών ή και μηνών από την τουρκική επιθετικότητα....

Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;