Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
14/07/2017,9:32

Επιστροφή φόρου: Σήμερα η καταβολή στους λογαριασμούς- Δείτε αν είστε δικαιούχος

Επιστροφή φόρου: Σήμερα η καταβολή στους λογαριασμούς- Δείτε αν είστε δικαιούχος

Τελειώνει σήμερα, Παρασκευή (14/7/2017) η αγωνία και η αναμονή για όσους υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις έως τα μέσα Ιουνίου και περιμένουν να βάλουν στην τσέπη τους μερικά ευρώ από τον φόρο που θα τούς επιστρέψει το κράτος λόγω των μικρών δηλωθέντων εισοδημάτων τους... Και περιμένουν, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να αντεπεξέλθουν στα μεγαλά, καθημερινά τους έξοδα. 

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες που έκαναν φορολογική δήλωση και το εκκαθαριστικό τους σημείωμα είναι πιστωτικό, και ταυτόχρονα δεν χρωστούν σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία -είναι δηλαδή φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι- τότε θα λάβουν την περιβόητη επιστροφή φόρου.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι όσοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου τότε θα λάβουν την επιστροφή φόρου έως το τέλος Ιουλίου. Οι επιστροφές, μάλιστα, σε περιπτώσεις που υπάρχουν χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία τότε πρώτα θα γίνει συμψηφισμός και στη συνέχεια το ποσό που θα απομείνει να δοθεί στους φορολογουμένους.

Επιστροφή φόρου και...ΕΝΦΙΑ!

Την επιστροφή φόρου διεκδικούν περίπου 841.000 φορολογούμενοι. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι για όσους καθυστερήσει η επιστροφή του φόρου και εφόσον εκδοθούν τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ, τότε θα γίνει επιστροφή αφού πρώτα συμψηφιστεί το σύνολο του Φόρου Ακινήτων με το επιστρεφόμενο ποσό και όχι της πρώτης δόσης που αναλογεί σε αυτόν.

Συνολικά έχουν εκκαθαριστεί 5.284.805 δηλώσεις:
- Στο 40,2% (2.126.818 δηλώσεις), ο μέσος φόρος πληρωμής είναι 1.192,4 ευρώ
- Στο 15,9% (840.650 δηλώσεις) η μέση επιστροφή είναι 354 ευρώ
- Το 43,85% (2.317.337 δηλώσεις) είναι μηδενικές.

Η πληρωμή του φόρου γίνεται σε τρεις δόσεις: έως τα τέλη Ιουλίου, τα τέλη Σεπτεμβρίου και τα τέλη Νοεμβρίου.

by newsbomb.gr

Tags:
loading...
loading...