Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
18/03/2020,12:01

Γ.Γεραπετρίτης : «Θα επιβάλουμε περιορισμό κυκλοφορίας αν χρειαστεί» - Απαγόρευση συναθροίσεων!

Γ.Γεραπετρίτης : «Θα επιβάλουμε περιορισμό κυκλοφορίας αν χρειαστεί» - Απαγόρευση συναθροίσεων!

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα σχέδιο με στόχο την κλιμάκωση των μέτρων αναλόγως την πορεία του κορωνοϊού και ξεκαθάρισε ότι ο περιορισμός στην κυκλοφορία θα είναι το έσχατο σενάριο το οποίο αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί!

Συγκεκριμένα δήλωσε επί λέξει: «Η κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχέδιο κλιμάκωσης των μέτρων με στόχο την ανάσχεση της πορείας του κορονοϊού. Ο περιορισμός της κυκλοφορίες είναι το έσχατο σενάριο το οποίο αν χρειαστεί θα το εφαρμόσουμε».

Διαψεύδοντας, έτσι, την αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη που είχε συκοφαντήσει δημοσίως τα ΜΜΕ που είχαν αναγράψει ότι είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατηγορώντας τα για «παραπληροφόρηση».

Δείτε τι είχε υποστηρίξει η Α.Πελώνη πριν δύο ημέρες (στο 0.43''), αποκλείοντας σε οποιαδήποτε περίπτωση την επιβολή περιορισμού της κυκλοφορίες και μιώντας για «παραπληφόρηση» σε όσα ΜΜΕ το είχαν αποκαλύψει:

 

 

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας δήλωσε πως αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση του «συνέρχεσθαι» άνω ενός συγκεκριμένου ορίου ατόμων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μέσω βιντεοκλήσης στην πρωινή εκπομπή του Alpha, το πρωί της Τετάρτης, ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονoϊού. Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγελθούν σήμερα από την κυβέρνηση είναι και η απαγόρευση των συναθροίσεων.

Μάλιστα αυτός διέψευσε τον Γ.Γεραπετρίτη που είπε ότι μπορεί να επιβληθεί περιορισμός στις μετακινήσεις, ο οποίος κατά σειρά είχε διαψεύσει την Α.Πελώνη! Μύλος

Δείτε: 

 

 

Σε ότι αφορά τον Γ.Γεραπετρίτη, είπε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: «Η κυβέρνηση έχει ένα προγραμματισμένο σχέδιο, αλλά αν η κοινωνία έχει αντικοινωνική συμπεριφορά τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο».

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα παράνομα από σήμερα θα απομονώνονται και ανέφερε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη λειτουργία των ΚΥΤ. Ενώ τόνισε ότι "τώρα αντιλαμβανόμαστε την αξία του να υπάρχουν κλειστές δομές για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας".

Μιλώντας για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και τους εργαζόμενους ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι υπάρχει ένα λεπτομερειακά επεξεργασμένο σχέδιο που στηρίζει εργαζόμενους και εργοδότες, με στόχο η επόμενη ημέρα να μας βρει σε ακέραιη κατάσταση .

Ανέφερε ακόμα ότι στο πακέτο στήριξης των 2 δισ. υπάρχουν μέτρα για αναστολή εισφορών τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για του για εργαζόμενους, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι όλο το πακέτο μέτρων θα τελεί υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και θα διατηρήσουν ακέραιο το εργατικό τους δυναμικό.

Αποκάλυψε τέλος ότι οι επιταγές που είναι ληξιπρόθεσμες θα μεταφέρονται στον χρόνο.

Tags:
loading...
loading...