Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
09/05/2019,10:09

Η Ρωσία τιμά την ημέρα της Νίκης επί των Ναζί με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση (vid)

Η Ρωσία τιμά την ημέρα της Νίκης επί των Ναζί με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση (vid)

Μετά από μήνες προετοιμασιών, όλα είναι έτοιμα για τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση με την οποία θα τιμήσει η Ρωσία την Νίκη του Σοβιετικού λαού, επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, τιμά η Ρωσία την 74η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Αρκετά μέλη του πυροβολικού και μονάδες της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας (Rosgvardia) θα πάρουν μέρος στην παρέλαση. Η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, ακολουθεί τη διαδρομή δια μέσου της Κόκκινης Πλατείας από το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο έως τον Πύργο Σπάσκαγια, τον κεντρικό πύργο στο ανατολικό τείχος του Κρεμλίνου. Παρότι η απόσταση αυτή είναι μικρή, μόλις 220 βήματα και γίνονται σε λιγότερο από δυο λεπτά, οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται για αυτή την ημέρα, για για μισό σχεδόν χρόνο, από την αρχή του χειμώνα.

Στην παρέλαση θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, επίλεκτες ομάδες του ρωσικού στρατού κρατώντας τα νέα Καλάσνικοφ AK-200, μόνιμοι αξιωματικοί και έμπειροι στρατιώτες, η στρατιωτική μονάδα Ντζερζίνσκι, δόκιμοι της στρατιωτικής ακαδημίας Σαράτοφ της Εθνικής Φρουράς.

Θα παρελάσουν περισσότερες από 150 μονάδες με προηγμένα τεχνολογικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, μεταξύ των οποίων το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M, ο διυπηρωτικός πύραυλος YARS, καθώς και άρματα μάχης Armata, τεθωρακισμένα οχήματα Kurganets και Bumerang, αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα.

Η Πολεμική Αεροπορία θα εκπροσωπηθεί με 74 αεροσκάφη και ελικόπτερα μεταξύ των οποίων τα βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS και Tu-22M3 καθώς και με τα μαχητικά Su-35S και Su-30SM.

Tags:
loading...
loading...