Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
11/04/2018,21:38

Κλίμα Παγκοσμίου Πολέμου! Έτοιμοι να «μπουκάρουν» στη Συρία Μέι και Μακρόν!

Κλίμα Παγκοσμίου Πολέμου! Έτοιμοι να «μπουκάρουν» στη Συρία Μέι και Μακρόν!

Η φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην Συρία άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου»! Ο Τραμπ πάτησε τα κουμπιά του… Twitter και απείλησε ανοιχτά πως θα επιτεθεί με τους «νέους και έξυπνους» πυραύλους του! Ο Πούτιν απάντησε με… ειρωνείες και διαβεβαιώσεις πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε. Τίποτα όμως δεν σταματά εδώ. Η Figaro αποκαλύπτει σχέδιο του Μακρόν να «χτυπήσει» την Συρία από… συριακό έδαφος!. Τελευταία εξέλιξη όσα μεταδίδει το BBC: Η Μέι έιναι έτοιμη να εμπλακεί, χωρίς μάλιστα να έχει την έγκριση του Κοινοβουλίου!

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αποκαλύπτει πως ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια δράσης στην Συρία στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Πώς όμως σκοπεύει να δράσει η Γαλλία;

Γαλλία: Θα χτυπήσει την Συρία… από την Συρία!

Η Le Figaro πηγαίνει… ένα βήμα παραπέρα το ρεπορτάζ της κι επικαλείται ειδικούς αναλυτές της αεροπορίες. Σύμφωνα με αυτούς, εάν εγκρίνει ο Μακρόν την στρατιωτική δράστη, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Γαλλία να επιτεθεί στην Συρία από την γαλλική βάση Saint-Dizier. Η βάση αυτή βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Δεν πρόκειται δηλαδή να επιτεθεί από τις βάσεις της στην Ιορδανία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κι αυτό επειδή οι συγκεκριμένες χώρες δεν θέλουν να εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της γειτονικής Συρίας.

Χθες, 10.04.2018, ο Μακρόν δήλωσε πως η απόφαση για το αν θα γίνει επίθεση στην Συρία θα παρθεί από κοινού από την Γαλλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ.

Βέβαια σε αυτό ο Τραμπ δείχνει να τον… προλαβαίνει, αφού σήμερα με απανωτά tweets απείλησε ανοιχτά!

Η Γαλλία θα ανακοινώσει «εντός των επόμενων ημερών» την απάντησή της στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία. Εφόσον λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε πλήγματα, αυτά τα πλήγματα θα στοχοθετήσουν τις «εγκαταστάσεις με τα χημικά» του καθεστώτος. Και σε καμία περίπτωση τους «συμμάχους» της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν. Αυτό δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις που θα λαμβάναμε δεν θα είχαν προορισμό να πλήξουν τους συμμάχους του καθεστώτος ή να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε αλλά να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις με χημικά που διαθέτει το καθεστώς» συνέχισε.

Tags:
loading...
loading...