Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πέντε Τούρκοι νεκροί στη Β. Συρία – «Λιώνουν» τα τανκ των ΤΕΔ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πέντε Τούρκοι νεκροί στη Β. Συρία – «Λιώνουν» τα τανκ των ΤΕΔ – Κούρδοι: «Εδώ θα γίνει ο τάφος σας»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ανανέωση: 11:48

Σε εξέλιξη βρίσκεται το «τουρκικό Βιετνάμ», καθώς πριν λίγα λεπτά, πέντε στρατιώτες των ΤΕΔ έπεσα στις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα με τους Κούρδους. 

Φυσικά τα ΜΜΕ της Τουρκίας δεν αναφέρουν κάτι, διότι αυτό θα καταστρέψει την ψυχολογία των πολιτών της γειτονικής χώρας.

Οι Κούρδοι δίνουν τεράστια μάχη και πριν από λίγο απέκρουσαν επίθεση των ΤΕΔ στην Tel Abyad, όπως ανακοίνωσε το τοπικό Συμβούλιο.

Αρχικό κείμενο

Άσαντ σε Κούρδους: «Ενωθείτε με τα κυβερνητικά στρατεύματα για να σωθείτε από τους Τούρκους»

Άσαντ σε Κούρδους: «Ενωθείτε με τα κυβερνητικά στρατεύματα για να σωθείτε από τους Τούρκους»

Μετά από την εγκατάλειψη των Κούρδων από τις ΗΠΑ η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας έτεινε χείρα φιλίας προς τους μαχητές του κουρδικού YPG και τους ζήτησε να επανενταχθούν στον συριακό εθνικό «κορμό» για να μην υποστούν καταστροφές από τις τουρκικές δυνάμεις.

O υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μικτάντ, κάλεσε τους Κούρδους να ενταχθούν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γενική επιστράτευση από τους Κούρδους: «Εκτελέστε Τούρκους»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γενική επιστράτευση από τους Κούρδους: «Εκτελέστε Τούρκους» – Στο πλευρό τους & οι Σύροι Χριστιανοί

Στο κόκκινο η ένταση πλέον, με τους να περνάνε στην αντεπίθεση και να οργανώνονται. Σε γενική επιστράτευση κάλεσαν τον πληθυσμό οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Η Ομοσπονδιακή Επικράτεια της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, απηύθυνε κάλεσμα στα όπλα, ζητώντας από όλο τον λαό να οπλιστεί και κατευθυνθεί προς τα τουρκικά σύνορα για «να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και να αντισταθούν».

Ξεκίνησε η απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τα τουρκοσυριακά σύνορα

Ξεκίνησε η απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τα τουρκοσυριακά σύνορα – Κούρδοι σε Τραμπ: «Μας πρόδωσες!»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ανανέωση 09:44

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις. Τα Αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν ήδη να αποχωρούν από τα τουρκοσυριακά σύνορα όπως μπορεί να δείτε και στις φωτογραφίες.

Η απόσυρση έγινε ελάχιστες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν, κάτι που σημαίνει πως η Ουάσινγκτον ήταν αποφασισμένη εδώ και καιρό γι’αυτή την κίνηση!