Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
29/11/2018,15:59

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα

Με βασική επιδίωξη το όνομα του υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας να ανακοινωθεί στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός αναμένεται τα επόμενα δυο εικοσιτετράωρα να έχει σειρά επαφών τόσο με παράγοντες της Ανοικτής Πόλης- της δημοτικής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος- όσο και με τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το θέμα αυτό.

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πολλά στελέχη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης του υποψηφίου καθώς όπως οι δυο βασικοί αντίπαλοι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Παύλος Γερουλάνος «παίζουν» χωρίς αντίπαλο την συγκεκριμένη στιγμή.

Συμφωνώντας με αυτή την παρατήρηση, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι «μέσα στο Σαββατοκύριακο η ιστορία αυτή πρέπει να κλείσει» αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι διαδικασίες θα τρέξουν ιδιαίτερα γρήγορα τις επόμενες ώρες.

Οι πληροφορίες για το προφίλ του υποψηφίουείναι ελάχιστες καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν λακωνικά για μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που δεν προέρχεται από τον στενό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε πάντως το θέμα του Νίκου Μπελαβίλα για τον Πειραιά και της Κατερίνας Νοτοπούλου για τη Θεσσαλονίκη. Για τον μεν πρώτο όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θεώρησαν ότι είναι απόλυτα επιτυχημένη υποψηφιότητα με προσδοκίες για την δε Κατερίνα Νοτοπούλου αποφασίστηκε να αναζητηθούν συμμαχίες από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη και τους Οικολόγουςπροκειμένου να ενισχυθεί η υποψηφιότητα της.

Στη χθεσινή Πολιτική γραμματεία συζητήθηκε το Πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα κινηθεί στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης της ΚΕ.

Tags:
loading...
loading...