Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
11/11/2017,10:15

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις

Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο  «Action 24».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην άδεια του Κουφοντίνα κατηγορώντας την κυβέρνηση για την στάση της κάνοντας  λόγο για συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ αντιεξουσιαστικού χώρου και της νέας γενιάς τρομοκρατών.  Όσον αφορά τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση με την πώληση αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο ζήτημα των επενδύσεων, με αφορμή τα νέα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση στην επένδυση του Ελληνικού. 

«Δύο εμβληματικές επενδύσεις Ελληνικό και Σκουριές, δεν προχωρούν με αποκλειστική υπαιτιότητα της Κυβέρνησης. Στο Ελληνικό βρίσκονται συνέχεια προσχώματα και δικαιολογίες για να μην προχωρήσει αυτή η επένδυση. Η Κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη καθυστέρηση σε αυτές τις δύο επενδύσεις. Χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Και βλέπετε εδώ την αντίφαση. Μια Κυβέρνηση η οποία ισχυρίζεται ότι θέλει τις επενδύσεις, για τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, δημιουργεί συνέχεια προβλήματα. Με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο και τελικά με υπονόμευση της εικόνας που η ίδια θέλει να χτίσει. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα. Και αυτή θα σας έλεγα ότι είναι και η μεγαλύτερη διαφορά της πολιτικής της δικής μας από την πολιτική της Κυβέρνησης.» 

Συγκοινωνούντα δοχεία ο αντιεξουσιαστικός  χώρος και η νέα γενιά τρομοκρατών

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του για την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πήρε καμία πολιτική θέση στο ζήτημα. Παράλληλα υποστήριξε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άλλαξαν την νομοθεσία ώστε να μπορούν να παίρνουν άδεια νωρίτερα όσοι καταδικαστεί σε ισόβια. «Η Κυβέρνηση άλλαξε το νόμο. Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, προκειμένου κάποιος να μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα στην άδεια. Η Κυβέρνηση το έκανε 8 χρόνια.  Η  Κυβέρνηση δεν καταδίκασε πολιτικά αυτήν την απόφαση. Η Κυβέρνηση δημιούργησε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία -πιστεύω- ασκεί πίεση και σε ανθρώπους, οι οποίοι είναι διοικητικοί υπάλληλοι  και ενδεχομένως να μην πράξουν το σωστό» 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την παρουσία του γιου του Νίκου Βούτση αλλά και ενός μέλους των πυρήνων της φωτιάς στον Κορυδαλλό που υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Κουφορντίνα υποστήριξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του αντιεξουσιαστικό χώρο με εκείνον των τρομοκρατών.  

«Στην υποδοχή του κ. Κουφοντίνα υπήρξε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, εν προκειμένω ο κ. Βούτσης, υπήρχε ένας εκπρόσωπος «των Πυρήνων της Φωτιάς» και ένας εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα. Τι καλύτερη απόδειξη ότι στην ουσία  υπάρχουν σήμερα κ. Κουβαρά συγκοινωνούντα δοχεία  μεταξύ του χώρου των αντιεξουσιαστών και της νέας γενιάς τρομοκρατών, οι οποίοι, λυπάμαι που το λέω, καθοδηγούνται ιδεολογικά από τον κ. Κουφοντίνα μέσα από τη φυλακή. Αυτό το λέμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες» 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόταση μομφής εναντίον του Καμμένου

Όσον αφορά την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και τον ρόλο του μεσάζοντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως την υπόθεση θα πρέπει να την διερευνήσει η δικαιοσύνη και για αυτό τον λόγο η ΝΔ ζήτησε την παρέμβαση της. Παράλληλα σημείωσε πως θα πρέπει ο Πάνος Καμμένος να έρθει στην βουλή και να τοποθετηθεί. «Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση»

Όταν ρωτήθηκε αν η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε. « Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον  καλύπτει, όσο ο  κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου. Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι ο κ. Καμμένος να  προσέλθει σε πρώτη  φάση στη βουλή και να δώσει απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα  τα οποία του θέτουμε. Όχι μόνο εμείς αλλά και η ίδια η δημοσιογραφική έρευνα. Δεν γίνεται να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, επειδή κάνουν τη δουλειά τους. Από εκεί και πέρα ο κ. Καμμένος θα πρέπει να απαντήσει για μία σειρά από ερωτήματα, να εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος αυτού του περίεργου μεσάζοντα, γιατί επιλέχθηκε, γιατί κάθε τρεις και λίγο  ο κ. Καμμένος δίνει μία διαφορετική εξήγηση. Είναι μία υπόθεση εξαιρετικά σκοτεινή, η οποία πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και σε πολιτικό και σε δικαστικό επίπεδο.»

Άνανδρο να στοχοποιούν την σύζυγό μου

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του στα «Panama papers» κάνοντας λόγο για συνεχή στοχοποίηση της Μαρέβα Μητσοτάκη από την στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. 

«Θεωρώ ότι είναι πολύ άνανδρο αυτό, η σύζυγός μου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα αμυνθεί αυτόν τον τρόπο. Και επαναλαμβάνω ξεκάθαρα σε όλους: εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ’ έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, και είναι μια υπόθεση η οποία ήταν γνωστή, διότι ήταν αναρτημένη στο βιογραφικό της, εδώ και εφτά χρόνια» 

Ο Τσίπρας είναι το τελευταίο κεφάλαιο του μνημονιακού βιβλίου 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα, υπερφορολογεί τους πολίτες και με την πολιτική του γεμίζει με ανασφάλεια τους πολίτες. Ωστόσο τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο του μνημονιακού βιβλίου.  

«Σκοπός μου δεν είναι προφανώς μόνο να κερδίσω εκλογές. Ούτε θέλω να είμαι ένας ακόμα πρωθυπουργός στην αλυσίδα των μνημονιακών πρωθυπουργών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.   Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα οδηγήσει οριστικά την Ελλάδα στο τέλος αυτού του εφιάλτη και θα μπορέσει να την βάλει σε μια τροχιά βιώσιμης και υγειούς ανάπτυξης. Θα μειώσει την ανεργία, θα μειώσει τους φόρους, θα φέρει επενδύσεις στη χώρα, θα ξανακάνει την Ελλάδα μια κανονική χώρα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου. Ο κ. Τσίπρας είχε ίσως την ευκαιρία να το κάνει, αλλά την απώλεσε. Ο κ. Τσίπρας είναι το τελευταίο - θέλω να ελπίζω -  κεφάλαιο το μνημονιακού βιβλίου. Είναι ο πρωθυπουργός που ήρθε στην εξουσία λέγοντας πως θα σκίσει τα μνημόνια, υπέγραψε δύο, το τρίτο και στην ουσία τις δεσμεύσεις που συνιστούν ένα defacto τέταρτο Μνημόνιο. Και είναι ο άνθρωπος ο οποίος σήμερα δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο. Να επαναφέρει την Ελλάδα σε συνθήκες κανονικότητας.» 

Δεν θέλω μια ΝΔ χωρισμένη σε Μητσοτακικούς – Σαμαρικούς και Καραμανλικούς 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στα εσωκομματικά τονίζοντας πως τα ψηφοδέλτια θα είναι ανανεωμένα σε ένα μεγάλο ποσοστό από νέα πρόσωπα, παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση του, ο κορμός της οποίας σχεδόν είναι έτοιμος,  θα αποτελείται και από εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Επίσης επεσήμανε πως έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον Κώστα Καραμανλή. 

«Οι αποφάσεις είναι δικές μου, και όταν εκλέχθηκα Πρόεδρος είπα: δεν θέλω Νέα Δημοκρατία χωρισμένη σε Καραμανλικούς, Σαμαρικούς, Μητσοτακικούς, Μεϊμαρακικούς. Με άλλα λόγια δεν κρίνω τους ανθρώπους με βάση την προτίμηση, την οποία μπορεί να έχουν, σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο εντός της Νέας Δημοκρατίας. Και πρέπει να σας πω ότι σήμερα η ΝΔ είναι περισσότερο ενωμένη παρά ποτέ. Έχω και μια, θέλω να το πω αυτό,  πολύ καλή σχέση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Άλλοι έχουν σήμερα κύριε Κουβαρά εσωτερικά προβλήματα, τα οποία κρύβουν κάτω από το χαλί. Η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη, είναι ένα ζωντανό κόμμα, ένα κόμμα το οποίο ανέχεται τη διαφορετική άποψη, στο βαθμό που αυτή εκφράζεται μέσα στα θεσμικά μας Όργανα.»

Tags:
loading...
loading...