Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
13/09/2018,17:57

Ο Βαρουφάκης προτείνει ρήξη με τους δανειστές αντί για τέταρτο σιωπηλό μνημόνιο

 Ο Βαρουφάκης προτείνει ρήξη με τους δανειστές αντί για τέταρτο σιωπηλό μνημόνιο

Ρήξη με τους δανειστές, αντί ενός τέταρτου σιωπηλού μνημονίου, προτείνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, που παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος για τις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε «πολιτικές που είναι αναγκαίες για την επιστροφή της προοπτικής, καθώς και τη ρήξη με τους δανειστές, που είναι προαπαιτούμενο εφαρμογής τους».

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν ενδιαφέρεται να «αλιεύσει» ψηφοφόρους ή στελέχη άλλων κομμάτων, αλλά απευθύνεται σε απογοητευμένους και πολιτικοποιημένους πολίτες που «δεν ανέχονται πλέον τον κομματισμό» και θέλουν ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι η παραίτησή του τον Ιούλιο του 2015 έγινε επειδή δεν ενδιαφέρεται για οφίτσια.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «είναι απαραίτητο το ξήλωμα της χρεοδουλοπαροικίας με ενδεικτικές οικονομικές και κοινωνικές τομές».

«Βέλτιστη λύση η Συμφωνία των Πρεσπών»

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «παρά τις ατέλειές της, αποτελεί τη βέλτιστη λύση αυτήν τη στιγμή κυρίως όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, αφού αναγνωρίζει μια δημοκρατία, βόρεια της Ελλάδας, που γεωγραφικά έχει τον σωστό προσδιορισμό».

Για το προσφυγικό, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για δωροδοκία της ΕΕ στον Ερντογάν «ώστε να επιτρέπει στην Ευρώπη να καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες».

Tags:
loading...
loading...