Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
08/11/2018,13:03

Ο Ελληνισμός αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Ο Ελληνισμός αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Η Βόρεια Ήπειρος αποχαιρετά το γιο της. Η Ελλάδα θρηνεί ένα δικό της παιδί, ένα παλικάρι που έχασε τη ζωή του για τα πιστεύω του, για τα ιδανικά και τις αξίες του, για αυτή την τιμημένη και αιματοβαμμένη σημαία.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός την «άγια μέρα» της 28ης Οκτωβρίου. Ακριβώς όπως οι προγονοί του το 1940. Τον σκότωσαν τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας που τον είχε στοχοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό, γιατί δήλωνε με πάθος ότι είναι Έλληνας και ότι η ηρωική γη της Βορείου Ηπείρου είναι γη ελληνική.

Από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα στο χωριό του, που τόσο πολύ αγαπούσε, τους Βουλιαράτες, επικρατεί ανείπωτος πόνος και οργή. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως οι απειλές της αλβανικής αστυνομίας κατά του Κωνσταντίνου και της οικογένειάς του θα κατέληγαν στη δολοφονία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το μίσος που έχουν βγάλει οι Αλβανοί κατά της ελληνικής μειονότητας. Ορισμένοι, πιο ψύχραιμοι, λένε πως εδώ και χρόνια φωνάζουν για τις πρακτικές της αλβανικής ηγεσίας, που θέλει να εκδιώξει από την περιοχή τους Έλληνες ομογενής.

«Κλαίει» η Βόρεια Ήπειρος - Στους Βουλιαράτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Οι αγαπημένοι του γονείς, οι αδερφές του, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, απλός κόσμος από την ελληνική μειονότητας της Αλβανίας και εκατοντάδες Έλληνες που σπεύδουν με αυτοκίνητα και πούλμαν από την Ελλάδα, είναι όλοι εκεί… για το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε ένταση στο τελωνείο της Κακαβιάς καθώς οι αλβανικές Αρχές απέτρεψαν την είσοδο στη χώρα ενός Έλληνα που είχε - όπως είπαν - «απαγορευμένα» τατουάζ. 

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί η αλβανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι υποκίνησης επεισοδίων. 

Στην πλατεία του χωριού μάλιστα άνοιξαν μια τεράστια ελληνική σημαία και έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο προκαλώντας ανατριχίλα.

Το πένθος στο σπίτι είναι βαρύ ενώ, όπως μεταδίδει από τους Βουλιαράτες ο Κώστας Πλιάκος, ο έλεγχος στα σύνορα και συγκεκριμένα στο τελωνείο της Κακαβιάς είναι πάρα πολύ αυστηρός. 

Tags:
loading...
loading...