Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
12/07/2019,13:12

Ο Μηταράκης τηλεφωνούσε στο 1555 του ΕΦΚΑ και δεν απαντούσε κανείς! Πήγε εκεί!

Ο Μηταράκης τηλεφωνούσε στο 1555 του ΕΦΚΑ και δεν απαντούσε κανείς! Πήγε εκεί!

Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του! Πήγε επί τόπου στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ για να δει από μόνος του τι γίνεται. Μίλησε με υπαλλήλους και πολίτες και διαπίστωσε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες!

Τα είδαν όλα οι υπάλληλοι στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ όταν δέχθηκαν μια απροειδοποίητη επίσκεψη. Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης εμφανίστηκε χωρίς να ενημερώσει στο τηλεφωνικό κέντρο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), που εδρεύει στην Αθήνα. Αιτία; Οι επανειλημμένες προσπάθειες που έκανε να επικοινωνήσει με το 1555, αλλά δεν του απαντούσε κανείς!

Έτσι, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, πήγε στον ΕΦΚΑ και συνομίλησε με υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με την έκδοση συντάξεων ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και με πολίτες.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Οι ελλείψεις που έχει ο ΕΦΚΑ σε υλικοτεχνικές υποδομές και τεχνολογία είναι τραγικές. Το τηλεφωνικό κέντρο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των κλήσεων των πολιτών. Στερείται λύσεων και σε θέματα λογισμικού και σε θέματα hardware. Παράλληλα, οι συνθήκες εργασίας εντός του κτιρίου είναι απαράδεκτες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση ψηφιοποίηση των δεδομένων, για να προχωρήσουμε στην ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων και η ενίσχυση των υποδομών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Το επίκεντρό μας είναι οι πολίτες» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Tags:
loading...
loading...