Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
14/10/2019,16:43

Ο Τραμπ «τρολάρει» τους υποστηρικτές των Κούρδων: «Μήπως θέλετε να κάνουμε και πόλεμο με την Τουρκία»;

Ο Τραμπ «τρολάρει» τους υποστηρικτές των Κούρδων: «Μήπως θέλετε να κάνουμε και πόλεμο με την Τουρκία»;

Επανήλθε με νέα tweet ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ για την τουρκική εισβολή στην Συρία και δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν να πάμε σε πόλεμο κατά μιας συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ» ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη διακυβέρνηση Ομπάμα (φωτογραφίζοντάς την) λέγοντας πως «αυτή ευθύνεται για το χάος στην Μέση Ανατολή και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θέλουν να παραμείνουμε εκεί».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μεσολάβησε για να συμμαχήσουν οι Κούρδοι με τον Άσαντ αλλά οι Αμερικανοί (τουλάχιστον αυτοί που ανήκουν στον «πόλο» Ν.Τραμπ) έχουν πάρει απόφαση ότι η παρουσία τους στην Βόρεια Συρία έχει τελειώσει.

Είναι σαφές ότι η διακυβέρνηση Ν.Τραμπ έχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη από τους «βαθέως κράτους». Ο Ν.Τραμπ τα «βλέπει»  όλα από επιχειρηματική «σκοπιά» και πιστεύει πως οι ΗΠΑ δεν «αντέχουν» πλέον οικονομικά να βρίσκονται σε όλα τα μέρη του πλανήτη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε ξανά την Τουρκία με κυρώσεις, τα έβαλε με τους Κούρδους, τους οποίους κατηγόρησε πως αφήνουν ελεύθερους τζιχαντιστές για να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να εμπλακούν στην επιχείρηση στη βόρεια Συρία και κατηγόρησε την Ευρώπη γιατί δεν δέχτηκε να πάρει πίσω τους Ευρωπαίους μαχητές του ISIS.

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε άλλον έναν πόλεμο ανάμεσα σε ανθρώπους που πολεμούν μεταξύ τους πάνω από 200 χρόνια. Η Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους αιχμάλωτους του ISIS (σ.σ. που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες), αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος. «Αφήστε τις ΗΠΑ να πληρώσουν«, είπαν».

Ακολούθησε κι ένα δεύτερο, αυτή τη φορά κατά Κούρδων και Τουρκίας. «Οι Κούρδοι μπορεί να απελευθερώνουν κάποιους (σ.σ. τζιχαντιστές) για να μας αναγκάσουν να εμπλακούμε. Εύκολα μπορούν να ξανασυλληφθούν από την Τουρκία ή ευρωπαϊκά κράτη απ’ όπου μπορεί να προήλθαν, αλλά θα πρέπει να κινηθούν άμεσα. Ισχυρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας έρχονται! Αλήθεια ο κόσμος πιστεύει πως θα έπρεπε να πάμε σε πόλεμο με τη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, Τουρκία; Οι ατελείωτοι πόλεμοι θα τελειώσουν!» συνέχισε ο Τραμπ.

Και το τελευταίο του… χτύπημα ήταν μάλλον για το εσωτερικό. «Οι ίδιοι άνθρωποι που μας έμπλεξαν στο χάος της Μέσης Ανατολής, είναι εκείνοι που θέλουν περισσότερο να παραμείνουμε εκεί».

Tags:
loading...
loading...