Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συμβουλές για παιδιά που τα θεωρούν όλα δεδομένα

Συμβουλές για παιδιά που τα θεωρούν όλα δεδομένα

Το κύριο μέλημα των περισσοτέρων σύγχρονων γονέων είναι «να μη λείψει τίποτα στο παιδί», είτε γιατί οι ίδιοι είχαν στερηθεί πράγματα μεγαλώνοντας, είτε γιατί δε θέλουν το παιδί τους να νιώθει μειονεκτικά σε σχέση με τους συμμαθητές και φίλους του.

Ωστόσο, πολύ συχνά μέσα στην αγωνία τους να τους παράσχουν όσα περισσότερα μπορούν, οι γονείς δημιουργούν άθελά τους παιδιά που τα θεωρούν όλα δεδομένα και κυρίως δε νιώθουν καμία ευγνωμοσύνη για αυτά που τους παρέχονται.
 

Πώς να περιορίσετε τα γλυκά στα παιδιά

Πώς να περιορίσετε τα γλυκά στα παιδιά

Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν πόση ζάχαρη είναι επιτρεπτό να καταναλώσει το παιδί τους. Συγκεκριμένα, τα παιδιά από 2 έως 18 ετών δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 6 κουταλάκια του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα, ενώ τα νήπια μέχρι 2 ετών δεν πρέπει να καταναλώνουν καθόλου ζάχαρη.

Αν νομίζετε ότι εσείς ξεπερνάτε την προαναφερθείσα ποσότητα, τότε διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να περιορίσετε τη ζάχαρη από τη διατροφή του νηπίου σας.

1. Στο πρωινό

Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν τα παιδιά από ιώσεις

Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν τα παιδιά από ιώσεις

Η διατροφή, παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από τα κρυολογήματα και τις ιώσεις, καθώς πολλά θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ άλλα έχουν συσχετιστεί με τη φυσική ενίσχυσή του. 

Δείτε παρακάτω ποια τρόφιμα θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή του παιδιού σας, ώστε να ενισχύσετε «φυσικά» την άμυνά του:

Πώς θα μάθετε το παιδί σας να υπερασπίζεται τον εαυτό του

Σεισμός: Tips για να προστατεύσετε εσας και τα παιδιά σας

Πολλές φορές τα παιδιά στις μεταξύ τους σχέσεις φέρονται σκληρά, άδικα και ενίοτε βίαια. Αυτό σημαίνει άμεση ανάγκη να μάθετε στο παιδί σας να υπερασπίζεται τον εαυτό του υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πάμε να δούμε κάποιους ενδεικτικούς τρόπους... 

Θα πρέπει να «καλλιεργήσετε» μέσα του το αίσθημα του δικαίου για να μπορεί να αναγνωρίζει ξεκάθαρα πότε αυτό θίγεται. Αυτό συνεπάγεται ότι θα μπορεί σταδιακά να υπερασπίζεται το δίκιο του και, κατά περιπτώσεις και αυτό άλλων, αγαπημένων του ανθρώπων όταν γίνει αυτόπτης μάρτυρας αδικίας.

Χάρβαρντ: Τα παιδιά που πίνουν τυποποιημένους χυμούς κινδυνεύουν από άσθμα

Χάρβαρντ: Τα παιδιά που πίνουν τυποποιημένους χυμούς κινδυνεύουν από άσθμα

Τον ίδιο κίνδυνο, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, διατρέχουν και τα παιδιά, των οποίων οι μητέρες έπιναν σόδα ή ζαχαρούχα ποτά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα μιας καινούριας έρευνας από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, που αναφέρουν ότι όσα παιδιά πίνουν συσκευασμένους χυμούς φρούτων έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άσθμα. 

Τον ίδιο κίνδυνο, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, διατρέχουν και τα παιδιά, των οποίων οι μητέρες τους έπιναν σόδα ή ζαχαρούχα ποτά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. 

Συμπεριφορές των γονιών που αντιγράφουν τα παιδιά

Συμπεριφορές των γονιών που αντιγράφουν τα παιδιά

Τα μικρά παιδιά αντιγράφουν τις συμπεριφορές των γονιών τους, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμα και όταν νομίζετε ότι δε σας βλέπουν, αφού τα παιδιά παρατηρούν και μιμούνται τα πάντα. 

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
 

Τι πρέπει να αντιγράψουν οι γονείς από τα παιδιά

Τι πρέπει να αντιγράψουν οι γονείς από τα παιδιά

Χωρίς αμφιβολία, οι γονείς αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους. Όμως υπάρχουν στοιχεία που έχουν αυτά, τα οποία πολύ θα ήθελαν να έχουν οι άνθρωποι που τα έφεραν στον κόσμο. Πάμε να δούμε πέντε από αυτά...

Την ανεμελιά τους: Εκ των πραγμάτων, οι ενήλικες έχουν πολλά στο κεφάλι τους και κάπου χάνουν τον αυθορμητισμό και την ανεμελιά τους. Αντίθετα, τα παιδιά λειτουργούν μονίμως έτσι, πολλές φορές και σε υπερβολικό βαθμό.

Γιατί το χιούμορ κάνει καλό στα παιδιά

Γιατί το χιούμορ κάνει καλό στα παιδιά

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το χιούμορ είναι κάτι που ο άνθρωπος το έχει έμφυτο, στην πραγματικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να διδαχτεί. Και ποιος είναι καλύτερος να το διδάξει στα μικρά παιδιά, από τους ίδιους τους γονείς τους;