Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
10/07/2019,9:16

Παραιτήθηκε ο Ανδρικόπουλος – Έρχονται κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Ανδρικόπουλος

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου ζήτησε και έλαβε το απόγευμα της Τρίτης ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου, κάτι το οποίο έκανε ο μέχρι τώρα αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται η παραίτηση αυτή να γίνει δεκτή από τον υπουργό.

Νωρίτερα προχώρησε σε μία πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα με ξεκάθαρους αποδέκτες, καθώς πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς την παρουσία του αρχηγού, του υπαρχηγού και των επιτελών του σώματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: o γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, οι διευθυντές των αστυνομικών διευθύνσεων του Λεκανοπεδίου, προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο διοικητής της ασφάλειας και οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας της Αττικής. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε ουσιαστικά μήνυμα πως τόσο ο αρχηγός και ο υπαρχηγός και οι επιτελείς δεν έχουν θέση στη νέα εποχή του υπουργείου.

ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ολγας Γεροβασίλη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται σαν λάφυρο την ΕΛ.ΑΣ.

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς», δήλωσε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Tags:
loading...
loading...