Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
09/11/2017,14:30

Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για τον Κουφοντίνα

Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για τον Κουφοντίνα

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κάνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να μιλήσει για το θέμα της αποφυάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Μιλώ ως ένας σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί έναν αμετανόητο δολοφόνο να βγαίνει με άδεια απ΄την φυλακή. Να απολαμβάνει ένα προνόμιο της δημοκρατίας. Γεννιέται ένα ερώτημα: δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας; Εμείς είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κουφοντίνας δηλώνει όλα αυτά τα χρόνια αμετανόητος και εμφανίζεται ως ο ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών. Μην μας πείτε πάλι ότι δεν σχολιάζετε αποφάσεις της δικαιοσύνης. Εδώ μιλάμε για μια απόφαση διοικητικού χαρακτήρα. Κακώς βγήκε και ο Χριστόδουλος Ξηρός. Υπάρχει όμως και άλλη μια διάσταση. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην χειρότερη δυνατή συγκυρία. Οταν βια και τρομοκρατία είναι σε έξαρση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Είπε ακόμα ότι μια νεα γενιά τρομοκρατών γεννιέται στα Εξάρχεια.

Ο αρχηγός του Ρουβίκωνα, σήμερα με δημόσια τοποθέτησή του χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη, είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Την ώρα που ο κ. Κουφοντίνας θα κυκλοφορεί με διάφορους θαυμαστές του, η δική μας σκέψη και η σκέψη της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας είναι στην μνήμη εκείνων που δολοφόνησε. Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά αμύνεται. Ανεκτική δημοκρατία ναι, αδύναμη δημοκρατία όχι. Η ανοχή σε όσους δηλώνουν εχθροί της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Tags:
loading...
loading...