Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
12/12/2017,8:35

Φιάσκο με το κοινωνικό μέρισμα: 585.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα

Φιάσκο με το κοινωνικό μέρισμα: 585.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα, αλλά το ενδεχόμενο παράτασης είναι ορατό τουλάχιστον για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αναμονή και απαιτούνται συμπληρωματικά στοιχεία. Αυτές είναι τουλάχιστον 585.000 αιτήσεις και σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν ούτε το 1/10 αυτών δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί αν δεν κατατεθούν και άλλα έγγραφα.

Τυχόν παράταση ωστόσο μπορεί να επηρεάσει και την ημερομηνία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο έχει ειπωθεί πώς θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 15 Δεκεμβρίου. Πιθανότατα όμως σε όσους έχει εγκριθεί η αίτηση να καταβληθεί κανονικά και να πάει απλά πίσω για όσους εμπίπτουν στην διαδικασία της παράτασης. 

Προσοχή όμως. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για παράταση και έτσι όσοι δικαιούχοι έχουν έτοιμα όσα χρειάζονται για αλλαγές και διορθώσεις δεν πρέπει να περιμένουν. Καλό είναι όλοι να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για την αίτηση μέχρι και απόψε τα μεσάνυχτα οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής.

Το ενδεχόμενο για παράταση προέκυψε από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων σε εκκρεμότητα. Αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις σε αναμονή είναι 585.000.  Από αυτές όλα δείχνουν πως είναι βέβαιο ότι θα εγκριθούν μόλις 57.000 αιτήσεις. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες πρέπει να υποστούν σημαντικές διορθώσεις για να μπορέσουν οι αιτούντες να πάρουν τα χρήματα.

Ο όγκος των λαθών ή των ελλιπών στοιχείων είναι μεγάλος. Έτσι αργά τη νύχτα διέρρευσε η πληροφορία ότι θα δοθεί παράταση για να μπορέσουν όσοι έχουν αλλαγές να τις κάνουν αλλά ταυτόχρονα να λειτουργήσει και το σύστημα κανονικά.

Έτσι η εφαρμογή αναμένεται να κλείσει σήμερα τα μεσάνυχτα, όπως είχε υπολογιστεί. Τη Δευτέρα ωστόσο η εφαρμογή θα ανοίξει και πάλι για να μπορέσουν όσοι έχουν εκκρεμείς αιτήσεις να κάνουν διορθώσεις ή να συμπληρώσουν στοιχεία.

Παράλληλα εξετάζεται να γίνει και μια επέκταση για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Tags:
loading...
loading...