Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
16/04/2019,10:08

Πολιτιστική «11η Σεπτεμβρίου»: Έσβησε η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Πολιτιστική «11η Σεπτεμβρίου»: Έσβησε η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Η μεγάλη φωτιά που για 8,5 ώρες έκαιγε ανεξελέγκτη στην Παναγία των Παρισίων καταστρέφοντας ένα μεγάλο κομμάτι του καθεδρικού ναού με ιστορία εννέα αιώνων έχει προκαλέσει παγκόσμιο, σοκ, οργή και αγανάκτηση.

Ακόμα κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλη είναι η καταστροφή αλλά τα ξημερώματα της Τρίτης η πυροσβεστική υπηρεσία της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά και ότι έχει μερικώς κατασβεστεί.

«Υπάρχουν ακόμα σποραδικές εστίες» δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Νωρίτερα αξιωματούχος της πυροσβεστικής είχε ανακοινώσει ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε σοβαρά ένας πυροσβέστης.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της πυροσβεστικής καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα στον ναό.

κοσμήματα του παγκόσμιου πολιτισμού.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υποσχόμενος ότι «αυτόν τον καθεδρικό θα τον ξαναχτίσουμε όλοι μαζί, γιατί είναι αυτό που περιμένουν οι Γάλλοι, είναι αυτό που αξίζει στην ιστορία μας». Όπως ανακοίνωσε θα ξεκινήσει μια διεθνής καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ότι και να λέει όμως ο Μακρόν το κακό που έγινε επί προεδρίας του θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην πολιτική του σταδιοδρομία από ότι προκάλεσαν οι διαδηλώσεις  των «κίτρινων γιλέκων».

Θα μείνει στην Ιστορία ως ο Γάλλος πρόεδρος επί ηγεσίας του οποίου συνέβη μια τόσο μεγάλη και ανυπολόγιστη καταστροφή. Ακόμα στην Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος του κακού που συνέβη στην Γαλλία.

Σε αντιστοιχία στον Ελληνισμό θα ήταν μια καταστροφή του Παρθενώνα, των Δελφών, της Ολυμπίας, της Αγίας Σοφίας κ.τ.λ

Tags:
loading...
loading...