Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
05/04/2018,13:32

Πώς να δώσετε χαρά στο παιδί

Πώς να δώσετε χαρά στο παιδί

Πολλές φορές ψάχνουμε να κάνουμε μεγάλα και σπουδαία πράγματα, προκειμένου να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορούμε να το καταφέρουμε πολύ εύκολα, εφαρμόζοντας κάποιους απλούς τρόπους:

Να βρίσκετε πάντα τρόπους να του δείχνετε πόσο το αγαπάτε, ότι είναι τα πάντα για εσάς. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε συχνή αγορά δώρων, αλλά σε κάτι πιο απλό: με γλυκές κουβέντες, αγκαλιές και φιλιά. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο!

Αφιερώστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε σε εκείνο. Κλείστε την τηλεόραση, αφήστε στην άκρη το κινητό ή τον υπολογιστή και περάστε μαζί του όμορφες στιγμές. Το έχετε ανάγκη και οι δύο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Να είσαστε σίγουροι ότι αν το παιδί σας βλέπει ότι χαμογελάτε συχνά (όχι μόνο σε εκείνο αλλά και γενικά), θα νιώθει κι εκείνο με τη σειρά του όμορφα.

Πάντα το παιδί νιώθει καλά όταν βλέπει ότι ασχολείστε με το πώς νιώθει ή ζητάτε τη γνώμη του σε θέματα στα οποία έχει τη δυνατότητα να εκφέρει άποψη. Σε αντίθετη περίπτωση, νιώθει παραμελημένο και έχει άσχημη ψυχολογία.

Να αποφεύγετε οπωσδήποτε να το υποτιμάτε, να το κοροϊδεύετε και να το μειώνετε με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι απαραίτητο να νιώθει σημαντικό για εσάς σε όλους τους τομείς, κάθε στιγμή!

Tags:
loading...
loading...