Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
18/10/2019,13:17

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το νηπιαγωγείο;

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το νηπιαγωγείο;

Το νηπιαγωγείο μπορεί στην αρχή να φαίνεται δύσκολο για τα παιδιά, ωστόσο είναι μία πρόκληση για τους γονείς, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής ζωής και προετοιμάζει τα παιδιά για την πρώτη τάξη του Δημοτικού.

Τις πρώτες ημέρες πρέπει να δείξετε ψυχραιμία γιατί τα παιδιά τείνουν να αντιλαμβάνονται την συναισθηματική κατάσταση των γονιών τους και να την υιοθετούν. Έτσι, όσο περισσότερο αγχώνεστε εσείς, τόση περισσότερη ένταση θα έχει και το παιδί.

Όμως, μπορεί να είναι ένα απλό θέμα ελέγχου. Αφήστε του το ελεύθερο να διαλέγει μόνο του τα ρούχα του. Θα έχει τόσους περιορισμούς στη σχολική του ζωή αργότερα, ας κάνουμε το ντύσιμο στο νηπιαγωγείο να είναι όσο πιο διασκεδαστικό θέλει ώστε να νιώθει άνετα.

Αν όμως έχει φόβο εγκατάλειψης, τότε κάθε φορά που το αφήνετε στην πόρτα, να είστε σίγουρη πως το αποχαιρετάτε όσο έχετε την προσοχή του. Αν είναι στραμμένο προς τα κάπου και εσείς φύγετε, μπορεί να το αγχώσετε και να αυξήσετε τον φόβο εγκατάλειψής του. Καθησυχάστε το και δώστε του μία σύντομη, αλλά ζεστή αγκαλιά πριν φύγετε.

Tags:
loading...
loading...