Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
22/08/2017,11:50

Πρωτοφανές: Η Μαρέβα Μητσοτάκη μίλησε για πολιτική και ακύρωσε την κεντρική γραμμή της ΝΔ

Πρωτοφανές: Η Μαρέβα Μητσοτάκη μίλησε για πολιτική και ακύρωσε την κεντρική γραμμή της ΝΔ

Η κυβέρνηση στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει βρήκε ένα απροσδόκητο «σύμμαχο». Πρόκειται για την σύζυγο του προέδρου της Νέας Δημοκρατία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Είναι πρωτοφανές να παρεμβαίνει στα πολιτικά-οικονομικά μείζονα θέματα της χώρας που έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης η σύζυγος ενός πολιτικού αρχηγού και ειδικά ενός κόμματος εξουσίας, όπως είναι η ΝΔ.

Σημασία έχει επίσης που το λέει κάποιος, πώς το λέει και γιατί. Και στα τρία η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη διέπραξε μέγα σφάλμα. Τοποθετήθηκε για πολιτικο-οικονομικά θέματα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε μία περίοδο που η κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομικά και την ανάπτυξη είναι σφοδρή και βεβαίως δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξει παρέμβαση της. Καλά δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς εκθέτει και μάλιστα ανεπανόρθωτα τον σύζυγο της;

Κι αυτό γιατί με την συνέντευξη της ακύρωσε επί της ουσίας την κεντρική πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι δηλώνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί σε ανάπτυξη, αλλά σε αδιέξοδα. Αυτή τη γραμμή μάλιστα σκοπεύει να ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν’ όψει της ΔΕΘ και της τρίτης αξιολόγησης.

Τί είπε η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη; Πώς υπάρχει βελτίωση του κλίματος στην οικονομία της Ελλάδας αλλά αυτό δεν οφείλεται στον κ. Τσίπρα αλλά στην προοπτική της αλλαγής της διακυβέρνησης της χώρας. Στην Πειραιώς θα πρέπει να τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτά που δήλωσε η κυρία Μητσοτάκη, αφού δεν θα μπορούσε να δώσει καλύτερη πάσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι μία δήλωση που η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει με βεβαιότητας σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν θα επιχειρήσουν να ασκήσουν κριτική και να επισημάνουν ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται, παρά μόνο ψηφίζονται συνεχή μέτρα σε βάρος των φορολογουμένων.

«Εάν εξέλθουμε τώρα από την κρίση θα είναι παρά τον Τσίπρα και όχι εξαιτίας του Τσίπρα», είπε στη Die Welt η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ και συνεχίζει: «Αυτό που βελτιώνει το κλίμα είναι η προοπτική της κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής. Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν το 2018 και στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Αυτό οφείλεται και στο ότι οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τη γραφειοκρατία, την οικογενειοκρατία και την υψηλή φορολογική επιβάρυνση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Από που να μαζέψουν αυτή τη δήλωση στη ΝΔ; Από το γεγονός ότι μιλάει για πολιτική και οικονομία η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη παρ’ ότι συστήνεται ως συνιδρύτρια του fashion brand Zeus + Dione και της επικεφαλής της ΜΚΟ Endeavor Greece; Ότι βλέπει βελτίωση του κλίματος στην οικονομία και την ανάπτυξη όταν στη ΝΔ καταρρίπτουν τέτοιο ενδεχόμενο; Ότι αποδίδει οικογενειοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ο σύζυγος της είναι γιος πρώην πρωθυπουργού και η οικογένεια του εκπροσωπείται στα κοινά επί πολλά χρόνια; Ή ότι μιλάει σε γερμανικό ΜΜΕ όταν προσάπτουν τα κυβερνητικά στελέχη στον πρόεδρο της ΝΔ «στενές σχέσεις» με τον Σόιμπλε και την Μέρκελ;

Ένα πολύ μεγάλος λάθος που διέπραξε ακόμη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη είναι πώς εμφανίστηκε να έχει λόγο στα της Νέας Δημοκρατίας και να προκαλεί συνειρμό στους Έλληνες, «αν τα δηλώνει αυτά τώρα τί θα πράξει όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και ο σύζυγος της πρωθυπουργός της Ελλάδας;».

Διαπιστώνει μάλιστα, ενισχύοντας το ρεπορτάζ του γερμανικού ΜΜΕ ότι «η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και οι Έλληνες αξιοποιούν την ευκαιρία» δηλώνοντας πώς «τους πρώτους μήνες του έτους η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά, ενώ για όλη τη χρονιά συνολικά αναμένεται ένα συν της τάξης του 2%, το οποίο θα συνιστούσε ουσιαστική μεταβολή». Ακόμη και στην κυβέρνηση πλέον είναι διστακτικοί να το πουν αυτό.

Για να δείξει μάλιστα πώς η οικονομία αναπτύσσεται δήλωσε πώς «κινητικότητα δεν υπάρχει μόνον στον χώρο των start-up, και η τέχνη αρχίζει να συνέρχεται. Σε παραμελημένες συνοικίες ανοίγουν νέες γκαλερί, εστιατόρια και καφέ». Αυτό θα πει λαϊκό κόμμα; Ενδιαφέρει τους Νεοδημοκράτες να ανοίγουν «γκαλερί» σε συνοικίες της Αθήνας όταν άνθρωποι δεν έχουν να φάνε και συνταξιούχοι πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους;

Θα πρέπει να αντιληφθούν στη Νέα Δημοκρατία πώς αν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να απαλλαγεί η ελληνική κοινωνία από την «πρώτη φορά Αριστερά» δεν βοηθούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις και δηλώσεις. Ούτε βεβαίως να καταγγέλλουν τον Τσίπρα για διακοπές, ολιγωρία και ανικανότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από τις ξαπλώστρες της Μυκόνου, της Πάτμου και των Χανίων. Απαιτείται σοβαρότητα.

Tags:
loading...
loading...