Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
13/04/2018,11:00

Ραγίζουν καρδιές- Εντοπίστηκε η σορός του άτυχου χειριστή του Mirage 2000-5 σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ραγίζουν καρδιές- Εντοπίστηκε η σορός του άτυχου χειριστή του Mirage 2000-5 σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

Βρέθηκε η σορός του άτυχου χειριστή του Mirage 2000-5 σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου χθες το μεσημέρι.

Τη σορό του εντόπισε περίπου στις 9:30 το πρωί αλιευτικό που συμμετείχε στις έρευνες ανοιχτά του νησιού.

Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σημειώνοντας ότι δίπλα στην σορό του Γιώργου Μπαλταδώρου εντοπίστηκαν και μερικά συντρίμμια του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πολλοί ψαράδες από το νησί αλλά και από τα κοντινά νησιά  πήραν μέρος στις έρευνες, καθώς το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται πως χθες  εντοπίστηκαν στην περιοχή των ερευνών η κάσκα του άτυχου χειριστή, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης που διέθεται το Mirage στο cockpit. 

Την ίδια στιγμή εκτιμάται πως το κουφάρι του Mirage 2000-5 βρίσκεται σε βάθος 300 μέτρων.

Σημειώνεται πώς πρίν από λίγη ώρα ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου μετέβη στο σπίτι του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στη σύζυγο και τα μέλη της οικογένειας του άτυχου χειριστή. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει.

Στο μεταξύ, ομάδα δυτών που έχει σπεύσει στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Mirage 2000-5 αναζητούν το «μαύρο κουτί» που θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. 

Ο καταγραφέας πτήσης θα φωτίσει το μεγαλύτερο μέρος των πτυχών της «βουτιάς θανάτου» που έκανε το  Mirage2000-5 ενώ προσέγγιζε την αεροπορική βάση της 135 Σμηναρχίας Μάχης. Όπως έχουμε ήδη γράψει το μαχητικό πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος, κάτω των 6000 ποδών καθώς όταν προσέγγισε την 135 Σμηναρχία της Σκύρου στην περιοχή επικρατούσε υψηλής πυκνότητας υγρασία που περιόριζε δραστικά την ορατότητα.

Φως στα αίτια αναμένεται να ρίξει το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του δυστυχήματος.

 

Tags:
loading...
loading...