Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
15/02/2018,8:59

Σε ποια ηλικία μπορεί το παιδί να κάνει μόνο του μπάνιο;

Σε ποια ηλικία μπορεί το παιδί να κάνει μόνο του μπάνιο;

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν οι γονείς θα πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να φροντίζουν τον εαυτό τους προκειμένου να γίνουν ανεξάρτητα.

Σε ποια ηλικία όμως είναι σωστό να τους επιτρέπουμε να παραμένουν χωρίς επίβλεψη στο μπάνιο;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatrics, τα περισσότερα ατυχήματα στο μπάνιο αφορούν παιδιά ηλικίας έως 4 ετών. Εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα περίπου 120 παιδιά επισκέπτονται κάθε μέρα τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων εξαιτίας ατυχημάτων που έγιναν στο μπάνιο!

Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι μόνα τους στο νερό πριν την ηλικία των 5 ετών σε καμία περίπτωση, ακόμα και για ελάχιστα δευτερόλεπτα, λένε οι ειδικοί της Επιτροπής για την Ασφάλεια του Καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Μετά τα 5 και έως τα 7 μπορούμε να τα αφήνουμε για πολύ λίγο, όπως π.χ. μέχρι να πάμε στο δωμάτιο να πάρουμε μια πετσέτα.

Μετά τα 8 τα περισσότερα παιδιά θέλουν την αυτονομία τους αλλά και την ιδιωτικότητά τους και δυσανασχετούν όταν βρίσκεται κι άλλος σε ένα χώρο όπου αυτά είναι γυμνά.

Για το λόγο αυτό, έως τότε θα πρέπει να έχουμε βεβαιωθεί ότι γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας στο μπάνιο. Απαράβατος κανόνας να μην κλειδώνουν την πόρτα του μπάνιου!

Tags:
loading...
loading...