Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
17/06/2017,8:43

Σύγχυση από την ανάρτηση του Π.Καμμένου: Οι φαλλοί αποτυπώνουν το αποτέλεσμα του Eurogroup για την κυβέρνηση ή…

Σύγχυση από την ανάρτηση του Π.Καμμένου: Οι φαλλοί αποτυπώνουν το αποτέλεσμα του Eurogroup για την κυβέρνηση ή…

Ο Πάνος Καμμένος κατάφερε να προκαλέσει χαμό στο twitter με την φωτογραφία της γραβάτας με τους φαλλούς που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγα λεπτά μετά την απόφαση του Eurogroup. Κατάφερε να προκαλέσει και σύγχυση δεδομένου του αποτελέσματος όμως. Κι αυτό γιατί η φωτογραφία έχει δύο ερμηνείες. Ή ότι η κυβέρνηση πήρε αυτό που απεικονίζεται πάνω στην γραβάτα ή ότι ο Αλέξης Τσίπρας «κέρδισε» και έπρεπε να κάνει τον… επιδειξία.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η φωτογραφία ανέβηκε από τον προσωπικό λογαριασμό του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο twitter αμέσως μετά την απόφαση του Eurogroup και έμεινε πάνω για περίπου 6 λεπτά. Την κατέβασε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος αποδίδοντας το «λάθος» στο παιδί του. Προφανώς και κανείς δεν το πίστεψε, αν και κάποιοι έσπευσαν στην αρχή να μιλήσουν ακόμη και για χακάρισμα του λογαριασμού του.

Η γραβάτα ήταν στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτή βρίσκονταν φαλλοί. Αυτός που έχει δηλώσει ότι θα φορέσει γραβάτα αν υπάρξει λύση στο θέμα του χρέους είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος φοράει πολύ τακτικά. Είχε πει πρόσφατα ο κ. Τσίπρας «… τελικά θα φορέσω γραβάτα», θέλοντας να δείξει την αισιοδοξία του για την ελάφρυνση του χρέους.

Το Eurogroup της Πέμπτης ωστόσο κάθε άλλο παρά την ελάφρυνση του χρέους αποφάσισε. Απλά κλώτσησε το «τενεκεδάκι» παραπέρα και πιο συγκεκριμένα για μετά από ένα χρόνο περίπου, στη λήξη του προγράμματος (Αύγουστος του 2018). Μέχρι τότε, καμία απόφαση για τη μείωση του χρέους δεν έχει ληφθεί. Απλά το μόνο που πήρε ως προφορική δέσμευση και πάλι η κυβέρνηση, είναι πώς αυτό θα συνδεθεί με τη ρήτρα ανάπτυξης.

Για τα δάνεια του EFSF δηλαδή, που είναι και τα περισσότερα αυτή τη στιγμή (περί τα 137 δις ευρώ) θα έχουν περίοδος χάριτος και επέκταση της ωρίμανσης από 0 μέχρι 15 χρόνια και ενδεχομένως για περισσότερο διάστημα. Αυτό όμως θα συμβαίνει μόνο αν η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια της γιατί δεν θα έχει ανάπτυξη. Αν έχει ανάπτυξη θα εξοφλεί κανονικά τα δάνεια της με τα καθορισμένα επιτόκια και στο χρόνο που πρέπει.

Από την μία δηλαδή υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας, αφού μέχρι το 2022 θα πρέπει οι Έλληνες να πετυχαίνουν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και από εκεί μέχρι το 2060 2% και από την άλλη, «καπαρώνεται» η ανάπτυξη για την ταχύτερη αποπληρωμή του χρέους προς τους δανειστές. Μονά ζυγά δικά τους πέτυχαν δηλαδή οι τοκογλύφοι δανειστές και η κυβέρνηση έχει το θράσος να πανηγυρίζει.

Επανερχόμαστε τώρα στο θέμα της γραβάτας με τους φαλλούς του κ. Καμμένου. Τι σημαίνει λοιπόν η κίνηση του; Ότι κυβέρνηση και Αλέξης Τσίπρας δεν πήραν απολύτως τίποτα όσον αφορά στο θέμα του χρέους ή ότι ο κ. Τσίπρας «σάρωσε» τα πάντα και θα έπρεπε να φορέσει γραβάτα και μάλιστα με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να προκαλέσει τους αντιπάλους του που δεν πίστευαν στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Το δεύτερο μάλλον δεν προκύπτει από πουθενά. Όσον αφορά στο δεύτερο μάλλον είναι δύσκολο ο κ. Καμμένος να προσβάλει κατ’ αυτόν τον τρόπο τον πρωθυπουργό και συνεταίρο στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε δηλαδή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να προκαλέσει αρνητικά σχόλια και σύγχυση ως προς το ποια πλευρά δείχνουν οι… φαλλοί.

Φυσικά οι πολίτες θεώρησαν προσβολή την ανάρτηση με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και καταδίκασαν την πράξη του κ. Καμμένου, ενώ η αντιπολίτευση έσπευσε να καταδικάσει και το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει στην αποπομπή του από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πρέπει μάλλον να προσέχει περισσότερο το… παιδί γιατί οι ενέργειες του παρερμηνεύονται ενίοτε.

Σύγχυση από την ανάρτηση του Π.Καμμένου: Οι φαλλοί αποτυπώνουν το αποτέλεσμα του Eurogroup για την κυβέρνηση ή… δείχνουν προς την αντιπολίτευση;

Tags:
loading...
loading...