Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
17/11/2018,11:43

Συμβουλές για ποιοτικό βρεφικό ύπνο

Συμβουλές για ποιοτικό βρεφικό ύπνο

Το καλό με τα μωρά είναι ότι κοιμούνται εύκολα και πολλές ώρες. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν ώστε να τους διασφαλίσετε καλό και ποιοτικό ύπνο:

Το μωρό μπορεί να κοιμάται όποια στιγμή της ημέρας θέλει, όσες ώρες θέλει. Καλό είναι όμως να μην το αφήνετε να κοιμάται πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, για να μπορέσει να το κάνει απρόσκοπτα τη νύχτα.

Εκτός από το νανούρισμα, μπορείτε άνετα να βρείτε κι άλλους, δικής σας έμπνευσης τρόπους που χαλαρώνουν το μωρό για να κοιμηθεί. Λόγου χάρη, να του πείτε ένα όμορφο τραγουδάκι ή να του μιλάτε με ήρεμη φωνή προκειμένου να χαλαρώσει.

Να είσαστε προετοιμασμένοι ότι ένας τρόπος που έχει αποτελέσματα τώρα, ενδέχεται να μην αποδίδει καρπούς ακόμα και λίγες ημέρες μετά. Όπως σχετικό είναι σε πόση ώρα θα το πάρει ο ύπνος, αν αυτό θα γίνει με το που θα το ακουμπήσετε στην κούνια του. 

Εξασφαλίστε ένα κατά το δυνατόν ήσυχο περιβάλλον για να μπορεί να ηρεμεί και να κοιμάται. Επίσης, να έχει σωστή θερμοκρασία ο χώρος. Ούτε να ζεσταίνεται δηλαδή πολύ, ούτε να κρυώνει.
 

Αν χρειαστεί να του αλλάξετε πάνα μέσα στη νύχτα, αποφύγετε τα παιχνίδια μαζί του γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξαγρυπνήσει. 

Tags:
loading...
loading...