Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από Ελληνική νησίδα – Συναγερμός στην ΠΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από Ελληνική νησίδα – Συναγερμός στην ΠΑ

Με μία νέα υπερπτηση ελληνικού εδάφους συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι τουρκικές προκλήσεις στο Αγαίο. Στις 13:14 το μεσημέρι της Τετάρτης δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν σε ύψος 26.000 ποδών πάνω από τη νησίδα Μαύρα, η οποία βρίσκεται κοντά στην Κίναρο.

Την Τρίτη 16 Απριλίου τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν κύμα μαζικών -συνολικά 43- παραβιάσεων του ελληνικού ενα έριου χώρου από οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ «καθηλώνουν» τα τουρκικά F-16 – Σταματάει η προμήθεια κρίσιμων ανταλλακτικών

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ «καθηλώνουν» τα τουρκικά F-16 – Σταματάει η προμήθεια κρίσιμων ανταλλακτικών

Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε από τις ΗΠΑ και το «τσουνάμι» που εξαπολύουν οι «οργισμένοι» επιτελείς του Πενταγώνου κατά των τουρκικών ΕΔ, με την αρχή να γίνεται με τα αεροσκάφη F-16, τα οποία από το 2020 δεν θα έχουν όπως φαίνεται πιθανότατα ανταλλακτικά και θα καθηλωθούν στο έδαφος, εφόσον ισχύσουν τα σημερινά δεδομένα.  

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι και Παναγιά – Συναγερμός στην ΠΑ

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι και Παναγιά – Συναγερμός στην ΠΑ

Τις πρώτες τουρκικές προκλήσεις για το 2019 είχαμε σήμερα Πέμπτη 3 Ιανουαρίου.

Σχημαστισμός δύο τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 12:44 το μεσημέρι. Τα F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι στα 28.000 πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών.

Στη συνέχεια, στις 12:56 πραγματοποίησαν νέα υπέρπτηση πάνω από την Παναγιά, επίσης στα 28.000 πόδια και ακολούθως εξήλθαν ξανά του FIR Αθηνών.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΑΓΚΥΡΑ