Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
17/04/2018,14:17

Tσίπρας προς Τουρκία: «Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει» – «Δεν παραχωρούμε σπιθαμή ελληνικής γης»

Tσίπρας προς Τουρκία: «Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει» – «Δεν παραχωρούμε σπιθαμή ελληνικής γης»

Με φόντο την κυρά της Ρω και με πάνοπλους άνδρες του Λιμενικού, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην Τουρκία από το ακριτικό Καστελόριζο. 

Βέβαια, καλά τα μηνύματα προς την Τουρκία, όμως η πολιτική μας πρέπει να αλλάξει. Το συμβάν στη Ρω έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, καθώς η ελληνική αντίδραση ήταν ορθή, όμως η απάντηση όσο σε διπλωματικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο πρέπει να είναι ισχυρότερη. Πρέπει να δείξουμε πυγμή, αποφασιστικότητα και τόλμη. Η τουρκία απειλεί, αμφισβητεί και προκαλεί.  

Η επίσκεψη είναι συμβολική, όμως θα πρέπει να λάβουν χώρα περεταίρω ενέργειες. Ο ελληνικός λαός θέλει πράξεις και όχι λόγια.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός στο Καστελόριζο, είπε:

«Οι γείτονές μας», είπε ο Πρωθυπουργός, «δεν συμπεριφέρονται πάντα ως καλοί γείτονες. Ορισμένες φορές είναι οι πολιτικές ηγεσίες που δεν ακολουθούν τις συνήθειες και τα πιστεύω των ανθρώπων και πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε αδικαιολόγητες συμπεριφορές επιθετικής και προκλητικής στάσης που δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσις καλής γειτονίας.Θέλω από εδώ να περάσω ένα μήνυμα συνεννόησης και συνεργασίας αλλά και ένα μήνυμα αποφασιστικότητας. Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν φοβάται κανέναν. Μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα απ’ άκρη σε άκρη των συνόρων της.

Δεν διαπραγματευόμαστε δεν παζαρεύουμε δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης». Και πρόσθεσε: «Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος.

Το λέω με αίσθημα φιλίας προς τους γείτονές μας. Προχθές σε μια ένδειξη καλής θέλησης ο Τούρκος Πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο για να συλλυπηθεί. Ήταν πραγματικά μια ένδειξη καλής θέλησης. Αυτές οι κινήσεις πρέπει να έχουν συνέχεια,όχι οι προκλήσεις. 

Το μήνυμα που θέλω να περάσω από εδώ είναι μήνυμα συνεργασίας από τη μια αλλά και μήνυμα αποφασιστικότητας από την άλλη. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με την οποία δεν μπορεί κανείς να παίζει.»

Tags:
loading...
loading...