Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
07/10/2019,10:59

Ξεκίνησε η απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τα τουρκοσυριακά σύνορα

Ξεκίνησε η απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τα τουρκοσυριακά σύνορα – Κούρδοι σε Τραμπ: «Μας πρόδωσες!»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ανανέωση 09:44

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις. Τα Αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν ήδη να αποχωρούν από τα τουρκοσυριακά σύνορα όπως μπορεί να δείτε και στις φωτογραφίες.

Η απόσυρση έγινε ελάχιστες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν, κάτι που σημαίνει πως η Ουάσινγκτον ήταν αποφασισμένη εδώ και καιρό γι’αυτή την κίνηση!

Βράζουν οι Κούρδοι με το πράσινο φως που έδωσε ο Ν. Τραμπ στον Τούρκο Πρόεδρο για εισβολή στη Β. Συρία. Η Ουάσινγκτον ταυτόχρονα εγκαταλείπει στο έλεος του θεού τους συμμάχους της και κάνει κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Έρντογαν.

Σε όλα τα φιλοκουρδικά ΜΜΕ, υπάρχει έντονη απογοήτευση με την στάση του Αμερικανού Προέδρου, όμως ταυτόχρονα, οι μαχητές του SDF και YPG, δίνουν όρκο για εκδίκηση και για αφανισμό των Τούρκων.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

 

Η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για να δημιουργηθεί «ασφαλής ζώνη» στη βόρεια Συρία έχει στόχο να εκκαθαριστούν τρομοκρατικά στοιχεία από την περιοχή των συνόρων και να επιστρέψουν Σύροι πρόσφυγες, χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η συριακή εδαφική ακεραιότητα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε το σχόλιο αυτό μέσω Twitter μετά τη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου κατά την οποία οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας θα προχωρήσουν σύντομα σε στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα την υποστηρίξουν, ούτε θα αναμιχθούν σε αυτήν.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ

Φάλαγγα από ρωσικά στρατιωτικά οχήματα εντοπίστηκε να περιπολεί την Κυριακή γύρω από τον θύλακα της Ταλ Ριφάτ, βόρεια στην επαρχία του Χαλεπιού, το μόνο έδαφος της Συρίας που ελέγχεται σε συνεργασία Κούρδων (YPG) και συριακού στρατού, στα βόρεια του Χαλεπιού.

Ο θύλακας της Ταλ Ριφάτ είναι το μόνο έδαφος του καντονιού της Εφρίν (Αφρίν) που δεν κατέλαβαν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή, που επικαλείται το Al Masdar News, ο ρωσικός στρατός ενίσχυσε την παρουσία του στην περιοχή της Ταλ Ριφάτ μετά τις τουρκικές απειλές για επίθεση στα κουρδικά εδάφη στη Συρία.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι η Ρωσία είναι αφοσιωμένη να μην παραδώσει αυτό το κομμάτι γης ή άλλο έδαφος της Συρίας που ελέγχεται από τον στρατό και τους συμμάχους του.

Βεβαίως, οι προηγούμενες εισβολές της Τουρκίας στη Συρία, που είχαν ως αποτέλεσμα την κατοχή των εδαφών στη βορειοδυτική Συρία έγιναν ύστερα από άδεια της Ρωσίας.

Δείτε βίντεο:

 

Tags:
loading...
loading...